Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.nl

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.nl

Foto Handigheid

WYSIWYG

What You See Is What You Get

Dit was ooit eens de kracht van Macintosh. Zij zijn de eerste die met een windows (en lees hier nu niet microsoft windows) ingericht scherm op de markt kwamen. Microsoft had toen MSDOS (allen tekst en niet natuurgetrouw weergegeven). Het windows van Microsoft is dus niets anders dan een kopie van het idee dat Macintosh in de markt had gezet. De term WYSIWYG (What You See Is What You Get - wat je ziet is wat je krijgt) komt dan ook van Macintosh. De tekst die op hun schermen stond had dezelfde grootte wanneer het op papier werd afgedrukt.

Informatie Presenteren op een Beeldscherm

U begint nu een beetje specialist te worden. Althans, dan moet je alles wel goed lezen en proberen te begrijpen. Je kunt je ook voorstellen dat we een grafisch bestand niet op papier willen weergeven maar op een beeldscherm. In dat geval wordt het ook belangrijk dat een display (in combinatie met de grafische kaart in uw computer) een resolutie krijgt (aantal dpi). Dan pas kunnen afbeeldingen natuurgetrouw worden weergegeven. Denk hier aan de medische wereld; het is voor de beeldvorming van de arts wel zo handig dat röntgen opnamen (etc) natuurgetrouw worden vertoond.

Hoge Resolutie Displays

Schermen krijgen steeds hogere display resoluties. Als je geen settings veranderd zullen de afbeeldingen dus steeds kleiner worden. Oudere mensen krijgen daardoor problemen om teksten en afbeeldingen te kunnen herkennen. Het resultaat is dat een (duur) hoge resolutie scherm op een lagere resolutie wordt ingesteld. Wel jammer want scherpte gaat hierdoor verloren, de pixels worden als het ware groter gemaakt.

Laat u dus goed voorlichten en praat eens met anderen over uw wensen. Maak duidelijke afspraken als u iets koopt. Onlangs was ik bij de Media Markt en ik was op zoek naar een display met vrij hoge resolutie. Volgens de verkoper was de resolutie van het display niet van belang, de instel mogelijkheid van de grafische kaart is alleen bepalend voor de resolutie. Elk display wat de gewenste beeld diameter heeft is geschikt. Dit is natuurlijk de grootst mogelijke onzin, maar dat komt wel vaker voor bij verkopers bij de Media Markt. Vandaag staan de verkopers nog op de groente afdeling van de C1000 en morgen zijn zij verkoper bij de Media Markt.

Back to the point, vaak kan ook met een windows dispay instelling het aantal dpi's worden aangepast. Hieronder staat het venster als voorbeeld. Doe rechterklik op uw windows achtergrond en ga naar het menu van display instellingen, kies settings tab en kies advanced.

 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!