Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.nl

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.nl

Foto Handigheid

Gigapixels

Hoe meer megapixel hoe beter?

Nee absoluut niet waar. In de populaire range van camera's wordt het aantal mega pixels gebruikt om zich te kunnen onderscheiden van de rest. Het resultaat is dat er steeds meer ruis in de foto komt. Dat komt vooral naar voren indien je foto's maakt onder geringe licht omstandigheden. Niet om aan te zien. Mijn digitale 3 megapixel Sony camera, gekocht in 2000, maakt nog steeds mooie foto's en goede foto's met weinig ruis, ook wanneer het donker is. Gewoon een combinatie van een goede lens en een goede sensor. Mijn 8 megapixel Sony camera van 2007 kan daar eigenlijk niet aan tippen. Ik moet wel toegeven dat het met de oude camera een eeuwigheid duurt voordat hij ingeschakeld is en dat maar 1 foto per 3 seconde kan maken. Op dat punt is er de laatste jaren veel veranderd.

Advies

Ga niet over 1 nacht ijs. Bezoek eens de site www.dpreview.com en maak daar uw keuze. Hier staan test rapporten van de camera's en kunt u ook de camera's onderling vergelijken. Ik heb in alle jaren geen betere, en onafhankelijke, site kunnen vinden. Er wordt ook veel uitleg gegeven op deze site. Een nadeel is wel dat alles in het Engels is maar resolution=resolutie en fash range=flits bereik. Moet toch wel te snappen zijn verwacht ik.

Kijk bij het kopen van een camera wat u wilt. Flitst u vaak, kijk dan naar een camera met een flits bereik van 3, 4 meter of meer. Voor een grote flits afstand heef u toch echt een externe flitser nodig en mag er van de compact camera's niet veel worden verwacht. Een uitzondering is b.v. de Sony DSCH9, deze heeft een flits bereik van 9,8 meter! Kijk dus naar dit soort aspecten en bezoek de site www.dpreview.com (en nee, ik krijg niet betaald dat ik juist deze testsite opgeef!)

Wilt u een camera en die altijd bij u hebben, kijk dan eens naar telefoons met een camera. De kwaliteit daarvan wordt ook steeds beter!

Denk goed na wat u wilt en laat u niet gek maken wat Media Markt vindt dat u moet kopen. Vraag advies, niet aan de verkoper van Media Markt, maar aan een goede kennis die een gebruiker van digitale camera's van het eerste uur is. Koop niet het goedkoopste wat er is, het is duurkoop. Voor een leuke allround digitale camera moeten we toch denken aan 250-300 Euro minimaal. Het is niet anders.
 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!