Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.nl

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.nl

Window Presentaties

Web Album Generator

Zonder Kennis HTML Veel Mogelijkheden

Een handige mogelijkheid voor het vertonen van de foto's is met behulp van Web Album Generator. Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van HTML om de foto gallerij op te bouwen. Het is echter niet nodig om enige kennis van HTML te hebben. Je wordt in een aantal stappen naar het eind resultaat geleid.

Uiteindelijk worden een aantal index pagina's gemaakt en voor elke foto wordt een aparte HTML pagina gemaakt. Er wordt geen gebruik gemaakt van een frameset, hierdoor is iedere pagina ook goed te vinden op internet.

Als je de Web Album Generator gebruikt dan worden de instellingen opgeslagen zodat je later eenvoudig aanpassingen kunt maken en de foto gallerij eenvoudig opnieuw worden gegenereerd.

Bouwen van de Gallery

Web Album Generator is het tool waarmee de gallerij wordt gebouwd. Hiervoor kun je kiezen uit een aantal indelingen. Je kunt met Web Album Generator de kleuren kiezen zonder kennis van HTML.

Tevens kun je iedere foto een titel geven en voorzien van een beschrijving. De navigatie zit goed in elkaar.

Resultaat

Ik heb weer een 20 tal foto's gebruikt om een voorbeeld te maken. Ik heb gekozen voor een indeling van 2 kolommen en 4 rijen. Uiteindelijk heb ik dan 3 index pagina's. gekregen

Nadat op een index foto is geklikt wordt deze vergroot. Aan de bovenzijde worden allen index foto's vertoond en heb je eigenlijk de start pagina niet meer nodig om alle foto's te bekijken.

Starten

Klik op deze link om een fotogallerij te vertonen die met de Web Album Generator is gemaakt.

Omdat gebruik wordt gemaakt van HTML is het voor iedereen eenvoudig geworden om tekst aan te passen of toe te voegen.
 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!