Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.nl

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.nl

Window Presentaties

Jalbum Skin: Vertical

Veel mogelijkheden

Een flexibele mogelijkheid voor het vertonen van de foto's is met behulp van Jalbum. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van Flash, er wordt alleen gebruik gemaakt van HTML.

Voor elke foto wordt een aparte HTML pagina gemaakt. Vervolgens wordt iedere pagina met behulp van een frameset vertoond.

Een voorbeeld van Jalbum is de mogelijkheid om de settings waarmee de foto gallerij werd gemaakt op te slaan. Kleine veranderingen in lay-out en het aantal van de foto's kan daardoor eenvoudig worden doorgevoerd.

Bouwen van de Gallerij

Jalbum is het tool waarmee de fotogallerij wordt gebouwd. Hiervoor kun je kiezen uit een groot aantal indelingen. Deze indelingen worden skins genoemd. Voor het voorbeeld op deze pagina wordt de skin Photo Box gebruikt.

Met deze skin heb je wel een mogelijkheid om bij iedere foto op een handige manier commentaar toe te voegen, dit komt onder de foto te staan. Doordat gebruik wordt gemaakt van een frameset kan eenvoudig op iedere pagina een verwijzing of tekst worden opgenomen.

Resultaat

Ik heb een 20 tal foto's gebruikt om een voorbeeld te maken. Ik heb gekozen voor een indeling van 2 x 10 in 2 kolommen. Bij klik wordt de foto vergroot vertoond met aan de bovenzijde een indicatie voor de vorige en volgende foto.

Met Jalbum kun je ook gebruik maken van enkele op flash gebouwde viewers. Ik vind het resultaat niet zo geweldig. Er wordt ruimte ingenomen voor een verwijzing naar Jalbum. Dit is niet nodig.

Starten

Klik op deze link om Jalbum met de Skin Vertical demo te starten.

Omdat gebruik wordt gemaakt van HTML is het voor iedereen eenvoudig geworden om tekst aan te passen of toe te voegen.
 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!