Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.nl

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.nl

Scripting

Server Scripting

SQL

SQL is een standaard programmeertaal om een database te adresseren, data te selecteren en de inhoud aan te kunnen passen. SQL staat voor Structured Query Language.

Om SQL te kunnen gebruiken op een server moet er ook een database programma op de server staan zoals b.v. MS Access, SQL Server of MySQL en moet op de server ook een scripting programmeertaal beschikbaar zijn zoals b.v. PHP of ASP.

Mijn voorkeur gaat uit naar de combinatie van MySQL (deze werkt zowel op een Linux/UNIX server alsook op een Windows server) en PHP.

PHP

PHP is een krachtige toepassing voor het maken van dynamische en interactieve web pagina's. PHP wordt veel gebruikt en beperkt je niet tot de Microsoft Windows omgeving. PHP staat voor for PHP Hypertext Preprocessor en ondersteund veel standaarden. PHP is vrij te gebruiken en wordt uitgevoerd op de server. PHP stuurt de HTML tekst naar de browser.

De combinatie PHP met MySQL werkt op ieder soort platform zoals Windows, Linux, Unix, etc. en is bovendien eenvoudig te leren.

ASP

ASP is een handig programma om dynamische en interactieve web pagina's te maken. Een ASP bestand bevat tekst, HTML instructies en scripts. Deze scripts worden op de server uitgevoerd. ASP staat voor Active Server Pages en is een technologie die door Microsoft wordt onderhouden. Je voelt het natuurlijk wel aankomen, het kan alleen werken op een windows webserver.

ADO

ADO is een Microsoft technologie en staat voor ActiveX Data Objects waarmee databases geadresseerd kunnen worden vanaf web pagina's het kan alleen werken op een windows webserver.

ASP.NET

ASP.NET kun je zien als een opvolger van ASP met een complete nieuwe technologie voor programmatuur op een webserver. Het is een Microsoft technologie en kan gebruikt worden om dynamische en interactieve website te bouwen. ASP.NET wordt ook wel aangeduid als ASP+.

.NET Mobile

Dit is een uitbreiding voor ASP.NET en voegt een platform toe voor de ontwikkeling van applicaties "mobieltjes".
 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!