Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.nl

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.nl

Geschiedenis WWW

De Ontwikkeling

In november 1992 waren er wereldwijd 26 servers. In oktober 1993 waren er reeds meer dan 200 webservers. In februari 1993 werd de eerste versie van Mosaic vrijgegeven. Deze maakte het mogelijk om PC en MacIntosh bezitters de informatie op het internet te bekijken.

Vandaag de dag zijn er minstens 100.000.000 websites met factoren meer aan bezoekers en is het World Wide Web niet meer weg te denken. Internet en het WWW worden vaak samen in een adem genoemd. Het zijn echter twee verschillende zaken.

Tim Berners-Lee is nu directeur van het World Wide Web Consortium (W3C).

Op 30 april 1993 maakte CERN bekend dat het World Wide Web voor iedereen vrij toegankelijk zou zijn. Hiermee werd het WWW zeer populair waarbij een omslag lag bij de introductie van de Mosaic Web Browser. Deze browser had een grafische gebruikers interface. Het eerste logo van het World Wide Web staat hiernaast afgebeeld.

Weetje: Het heeft 38 jaar geduurd om 50 miljoen radio luisteraars te bereiken. Het heeft 13 jaar geduurd om 50 miljoen televisie kijkers te bereiken. Het heeft 5 jaar geduurd om 50 miljoen Internet gebruikers te bereiken. [bron Cyberatlas.com]
 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!