Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.nl

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.nl

Geschiedenis WWW

Het Internet

Versus WWW

Het Internet wordt vaak samen in één adem met het WWW genoemd. Dit is niet correct. Het Internet was er dertig jaar eerder dan het World Wide Web. Het Internet begon in Amerika omstreeks 1960 en werd gebruikt om een betrouwbaar en fout tolerant netwerk tussen computers te realiseren. In het midden van de negentiger jaren kwam het netwerk commercieel beschikbaar.

Momenteel is ongeveer een kwart van de wereldbevolking bereikbaar via het Internet. Het aantal computers die door middel van het Internet met elkaar verbonden waren was in 1980 213, in 1983 562 en in 1984 meer dan 1000. Let op het WWW bestond toen nog niet!

Gebruik van Internet

Internet is een netwerk van netwerken. Deze netwerken zijn door middel van verschillende media met elkaar verbonden (koper, glas en draadloos)

Er werd pas in 1965 voor het eerst een verbinding tussen 2 computers tot stand gebracht over een grote afstand. Dit was in Amerika via een normale telefoon verbinding.

Internet is het medium voor het versturen van e-mail, bestanden (FTP) voordat het WWW bestond. Maar ook VoIP (Voice over Internet Protocal) maakt gebruik van Internet. Het idee van VoIP stamt uit begin negentiger jaren. Het is pas sinds omstreeks 2007 dat VoIP van voldoende kwaliteit was om de "gewone' telefoon te vervangen. Het populaire toepassing "Skype" maakt ook gebruik van VoIP.

Ethernet

Ethernet is een techniek, een protocol, gebruikt in locale netwerken (Local Area Networks - LAN) en heeft niets met Internet te maken.
 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!