Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.nl

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.nl

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.nl

Web Page Add-On's

Zoekmachine Links

Google

Elke zichzelf een klein beetje respecterende zoekmachine geeft mogelijkheden aan om de zoekmachine op te roepen vanaf je eigen webpagina.

Google

Bovenstaande is de standaard code zoals deze door Google beschikbaar wordt gesteld. Ik heb hierin wederom moeten toevoegen dat de link naar Google en het resultaat van de zoekopdracht in een nieuw venster wordt vertoond. Zoals je kunt zien is handig als je zelf aanpassingen kunt maken. In de onderstaande presentatie van het Google zoekvenster heb ik de kleuren aangepast, de achtergrond staat nu ingesteld op grijs (code #CCCCCC). Op deze wijze is het venster aan te passen zodat het een geheel vormt met de achtergrondkleur van de webpagina.

Google

Ilse

Hieronder is het resultaat weergegeven van de standaard code die de Ilse zoekmachine beschikbaar stelt. Eindelijk iemand die meedenkt en zelf de code heeft opgenomen zodat er een nieuw venster wordt geopend om het zoekresultaat weer te geven. Wel een beetje flauw dat het window de indruk geeft dat er gezocht kan worden in/op www, e-mail, gouden gids of telefoongids terwijl het helemaal niet uitmaakt wat je selecteert.

 z o e k e n   m e t   i l s e
 

Om aan te geven dat je pagina met Ilse wordt gevonden kan het figuur zoals rechts afgebeeld op de pagina worden opgenomen. Het is dan ook nog bijzonder fraai dat het Ilse zoekvenster dit ook direct weergeeft. Probeer het maar eens, een klik op het figuur laat de zoekresultaten zien naar "Design4W3"


Altavista

Altavista geeft verschillende mogelijkheden. Er kunnen windows geplaatst worden om te zoeken op het web naar tekst, afbeeldingen etc. Ook is er de mogelijkheid om te zoeken naar nieuws items. Echter is het wel zo dat de methode niet zo erg gebruikers vriendelijk is. Er moet een referentie geplaatst worden naar een Java script op de altavista site. Nu is het niet meer mogelijk om eenvoudige aanpassingen door te voeren.
Probeer het maar eens, het resultatenvenster wordt in dit venster geopend, dat is niet mooi. Gebruik "vorige" toets van de browser om weer terug te gaan naar deze webpagina.


Lycos

De mogelijkheid die Lycos geeft is misschien grafisch wel de minst mooie maar wel de meest handzame. Je kunt meteen zoeken in naar tekst op het WWW of naar bijvoorbeeld afbeeldingen. Resultaten worden in een nieuw geopend venster weergegeven.

Zoek in formulier

IXQUICK

Een zeer krachtige (meta) zoekmachine is ixquick. Deze zoekt in 10 populaire zoekmachines en presenteert de positie het resultaat. Ixquick die vertoond alleen links die tenminste in 1 van de 10 zoekmachines een top 10 positie heeft. Zeker een keer proberen en is zondermeer een waardevolle link om op je site te plaatsen.

Ixquick Metasearch   
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!